Policy Resolution for Westport HOA INC.
Flags Displayed at/on Lots

Authority and Resolution

WHEREAS Article 5 of the By-laws of Westport HOA, Inc., Section 10.3 and others of the Declaration of Covenants,
Conditions and Restrictions for Westport HOA at South Harbour Village, and N.C. Statute Chapter 47F North Carolina
Planned Community Act, grant to the Board of Directors the power to conduct Association business and to protect
community harmony, by providing Association Members with reasonable guidelines,

LET IT BE RESOLVED THAT the following will regulate the display on flags at and/or on the lots controlled by the
Westport HOA:

Section 1. Policy Statement

The Board has been asked to set standards for all lots (improved and vacant) that will provide guidance on what flags are
allowed to be displayed. These standards will become Rules & Regulations as allowed by the Covenants and

Bylaws. These Rules & Regulations will not conflict with NCGS - 47F: NC Planned Community Act requirements or the
Covenants and Bylaws. These Rules & Regulations are intended to clarify and provide additional direction for owners,
their tenants and guests. If these standards are not followed thirty days after the publishing of these Rules &
Regulations, the Westport HOA Board will have the right to proceed with enforcement procedures described in the
Covenants and NCGS- 47F: NC Planned Community Act. These Rules & Regulations shall apply to owners and/or tenants
of property who display political signs and/or flags on property owned/rented exclusively by them and does not apply to
common areas, easements, rights-of-way, or other areas owned by others.

Section 2. Rules and Regulations

1. ONE FLAGPOLE may be attached to the home. The only large flag that would be acceptable to be displayed on this
pole would be the United States flag that follows the guidelines set forth in the NCGS 47F - NC Planned Community
Act: “of a size no greater than four feet by six feet, which is displayed in accordance with or in @ manner consistent
with the patriotic customs set forth in 4 U.S.C. §§ 5-10”

2. SMALL DECORATIVE/SEASONAL BANNERS not to exceed 20" L x 15" W are only allowed on ground flag holders
within established landscape beds or adjacent to mailboxes. Banners are not to contain any sort of political
statement or message.

3. POLITICAL SIGNS must comply with regulations set forth in NCGS 47F — NC Planned Community Act. These political
signs are allowed no more than 45 days before the election and must be removed no later than 7 days after an
election. During this time period, owners and/or tenants may display one political sign with the maximum
dimensions of 24 inches by 24 inches on their property. For the purposes of these Rules & Regulations, "political
sign" means a sign that attempts to influence the outcome of an election, including supporting or opposing an issue
on the election ballot.
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